Forbered hagen før ferien!

Sommer er ferietid, og mange reiser bort. Lange pauser borte fra hagen kan fort resultere i ugress og visne blomster – og det vil vi unngå!

Mye kan gjøres for å lette på arbeidet når man kommer hjem.

Blomsterpottene

Krukkene bør vannes godt før avreise. Og gjerne sett dem i skyggen, da trekker de mindre vann. Vær alltid forsiktig å ikke vanne for mye, da råtner røttene. Planter tåler ikke bli stående i vann. Gjør alltid godt grunnarbeid når du planter i krukker. 1/3 leca i bunn og gjerne leca i jorden også! Bruk ALDRI duk eller annet mellom leca og jorden! Plantens røtter gror veldig godt i lecakuler som både gir luft og fuktighet! Lecakulene er ikke bare dreneringskuler, de fungerer også som små lunger som holder på fuktigheten! Man kan også med fordel bruke leca som et isolerende lag på toppen av krukkene! De holder utrolig godt på vannet, hindrer ugress og isolerer på vinteren!

Nyplanting

Plant aldri nye busker og trær rett før du reiser! De krever ofte vanning den første tiden dersom det blir tørt! Små rotklumper og uetablerte røtter tørker fort ut i sommervarmen, så følg med!

Plenen

Gresset vokser dessverre ikke senere om man reiser bort. Unngå gjerne gjødsling i ukene før du drar og klipp plenen så tett opp mot avreise som mulig. Det er kjedelig å komme hjem til en halvmeter langt gress og mye ugress, da tar det tid å få den fin igjen.

Snegler

Gå over med en dose nemaslug eller annet effektivt som får virke mens du er borte. Sneglene bør bekjempes så tidlig som mulig i sesongen, og spesielt før de legger egg! Hver snegle kan legge opp mot 400 egg i august-september, så pass på! Her er det også en fordel å klippe plenen – sneglene trives godt i høyt, fuktig gress!

Ugress

Det er helt ufattelig hvor fort ugresset spirer! Et par varme gode dager med regnskyll kan få det mest utroligste til å gro. Sprøyt eller luk jevnlig for å unngå store unødvendige skippertak. Best effekt får man også om man dekker bedene med et ugresshemmende lag. Bark, stein eller kompostjord funker fint. Mange velger også å bruke duk under. Bare husk 7-10 cm med bark for god effekt!


Dersom man luker i bark, er det også viktig å være klar over at man fort drar opp jord! Dette ødelegger barkens effekt. Det anbefales her å sprøyte istedenfor å luke, og da gjerne med et giftfritt middel om du ønsker.

God ferie!

Camilla Hove

Daglig leder

Tonje Nordhus

Butikksjef

Øivind Idland

Anleggsleder, Hove Plantesalg AS

Kjetil Svihus

Anleggsgartner, Hove Anlegg AS

Kjetil Svihus

Anleggsgartner, Hove Anlegg AS
Henvendelsen gjelder:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.