Fordelen med stauder

Stauder har blitt en klassiker i norske bed og hager – og det er ikke så rart. Det finnes en rekke forskjellige varianter i ulike farger, størrelser og med forskjellig blomstringstid. Dette åpner opp for mange muligheter for variasjon i hagen. Under skal vi gå gjennom noen av de største fordelene med stauder.

Enkle å lykkes med

Generelt sett er de fleste stauder lette å ha med å gjøre. Med en god start vil ikke staudene kreve mye stell i årene som kommer.

Mange hardføre alternativer

Det finnes en rekke ulike stauder og noen varianter er mer hardføre enn andre. Takløk, salvie, løytnantshjerte, tusenfryd, hosta, peoner, forglemmegeisøster, akeleie og smågullkorg er bare noen eksempel på stauder som overlever det meste.

Blomstrer år etter år

Staudene er flerårige og blomstrer opp igjen hvert år. Hver høst visner de, men roten overlever, noe som gjør at de kommer tilbake med nye skudd hver vår. Du får altså mye igjen for liten innsats og kan nyte godt av blomstene i lang tid fremover.

En staude for hvert voksested

Uansett om du ønsker å plante stauder på et solrikt område eller i skyggen, vil du finne en staude som passer. Hageiris trives best i solen, mens kuleprimula liker best å stå i halvskygge. Akelien trives også i sol, men tåler også fint å stå i skyggen. Så lenge staudene får vokse i rette lysforhold og jordtype, vil plantene trives og dukke opp igjen hvert år.


Variasjon i hagen

Stauder åpner opp for muligheten til å kunne kombinere forskjellige varianter med ulike farger og høyde. Et vell av farger er med på å puste liv i hagen, og du kan fint kombinere stauder med ulik blomstringstid.

Lang blomstringstid

De fleste stauder har lang blomstringstid, noe som vil si at du kan nyte vakre fargespill i hagen din i lang tid før de visner.

Camilla Hove

Daglig leder

Tonje Nordhus

Butikksjef

Øivind Idland

Anleggsleder, Hove Plantesalg AS

Kjetil Svihus

Anleggsgartner, Hove Anlegg AS

Kjetil Svihus

Anleggsgartner, Hove Anlegg AS
Henvendelsen gjelder:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.