Oppnå en sunn og frodig hage: Unngå sykdom på plen og planter.

Mandag - Fredag: 09-19
Lørdag: 10-18
Søndag: 12-18
Helligdager: 12-18
Vi har nå sesongstengt. Vårt hagesenter åpner igjen...

Å ha en frodig hage er en drøm for mange. Ikke minst er en frodig hage et tegn på at hagen også er sunn og frisk. Det kan være både fortvilende og utfordrende når sykdommer og ugress truer plantenes trivsel, særlig når man har investert mye tid og arbeid i hagen sin. Heldigvis finnes det naturlige løsninger for å opprettholde en sunn og vakker hage uten å ty til skadelige kjemikalier.

Fjerne mose fra plenen

Det høres kanskje banalt ut, men mose er aldri et godt tegn. Selv om mose kan være en plage for plenen din og du dermed er på vakt for å fjerne denne, er de underliggende problemene ofte skumlere enn mosen selv. Mose tyder på dårlig drenering eller sur jord, og da nytter det ikke å bruke aggressive kjemikalier for å fjerne denne, når årsaken til moseveksten består. Heldigvis finnes det noen enkle og naturlige metoder for å bekjempe mose og årsakene til at denne oppstår.

  • Luft og lys: Trim trær og busker for å øke lysgjennomtrengningen og luftsirkulasjonen, noe som kan redusere mosevekst.
  • God drenering: Forbedre jordstrukturen for å sikre god drenering og redusere overflødig fuktighet som mosen trives i.
  • Biologisk mangfold: Introduser meitemark i plenen din for å forbedre jordstrukturen og redusere mosevekst.

Gjødsle og kalke plenen

Forebygging er viktig og en plen med riktig og rikelig næring blir motstandsdyktig mot sykdommer og ugress. Her er noen tips for hvordan du kan gjødsle og kalke plenen din på en naturlig måte.

  • Organisk gjødsel: Unngå kjemiske gjødsel og velg organisk alternativer som komposterte materialer for å forbedre jordstrukturen og tilføre næring til plenen din.
  • Gjødsel som varer lenge: Velg en langtidsvirkende organisk gjødsel som gradvis gir næring til plenen over tid for jevn vekst.
  • Naturlig kalk: Bruk naturlige kalkprodukter som kalkstein eller dolomittkalk for å justere pH-nivået i jorden og forbedre næringsopptaket til gresset.

Hva man kan gjøre når planter rammes av sykdom

Å oppdage sykdom på planter, trær og busker kan være både fortvilende og utfordrende, særlig når man har investert mye tid og arbeid i hagen sin. Riktige tiltak kan heldigvis redde plantene dine og forhindre spredning av sykdommen.

  • Identifiser symptomer: Lær deg kjennetegnene på sykdom i planter og søk kunnskap for å identifisere og behandle sykdommen nøyaktig.
  • Naturlige løsninger: Prøv naturlige midler som ikke skader miljøet eller plantene dine for å behandle sykdommer. Ofte er for eksempel lett stell med mild såpe og vann alt plantene trenger.
  • Forebygging og vedlikehold: Skap optimale vekstbetingelser for plantene dine, praktiser god hygienisk praksis og oppretthold biologisk mangfold for å redusere risikoen for sykdom.

Fortsett å lære og eksperimentere for å finne de beste løsningene for din unike hage, og nyt gleden av å ha en vakker utendørs oase! Trenger du flere råd og tips er du velkommen til å kontakte oss!

Blomstrende felleskap

Møt vårt dyktige team av hageeksperter og opplev en verden av grønn inspirasjon
Camilla Hove
Daglig leder
camilla@hoveplantesalg.no
Tonje Nordhus
Butikksjef
tonje@hoveplantesalg.no51 66 26 63
Bente Hove
Regnskap
bente@hoveplantesalg.no
Øivind Idland
Anleggsleder, Hoveplantesalg AS
oivind@hoveplantesalg.no96 94 78 86

Spør oss om alt. Våre vennlige gartnere er klar til å hjelpe deg med grønne drømmer.

Hove Plantesalg
Hoveveien 104, 4306 Sandnes
Telefon: 51 66 26 63
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.