Sesongbaserte blomster

Mandag - Fredag: 09-19
Lørdag: 10-18
Søndag: 12-18
Helligdager: 12-18
Vi har nå sesongstengt. Vårt hagesenter åpner igjen...

Det finnes mange forskjellige sesongbaserte planter og blomster som lar deg pynte hage og terrasse etter de ulike årstidene. Vi tar en kjapp gjennomgang av de ulike sesongene i hagens verden for å se hva slags muligheter de ulike tidene har å by på. Hver årstid innehar planter som har sin tid til å skinne.

Våren

Snøen smelter og naturen titter frem. Nå kan du fylle krukker og bed med vårens blomsterløker og andre blomster som kan tåle litt frost og skiftende temperaturer. Stemorsblomsten kan være et godt valg ettersom denne tåler flere minusgrader. Perleblomst, viola, krokus, viaola og narciss er også eksempler på blomster som er fine å plante om våren. Eføy og påskeliljer tåler også kalde netter. Les mer om planting i krukker.

Sommeren

Sommeren er perfekt for å skape hageglede ved hjelp av blomster i ulike farger og størrelser. Pelargonia, lobelia og spansk margeritt er gode eksempler på sommerplanter som kan plantes i krukker og blomsterpotter på uteområdet og som krever lite stell. Million Bells er flott i krukker, ampler og i bed som bunndekker. Dette er en vakker sommerblomst som virkelig bugner og flommer over. Du kan også gjerne plante denne i en balkongkasse og la den henge over kanten. Potetplanten er en nydelig riktblomstrende plante. De vakre lilla bladene frisker opp enhver hage og er kjempefin i krukker.

Høsten

Mørket faller på og kulden setter inn. Nå er det på tide å plante blomster som tåler litt røffere ruskevær og kaldere temperaturer. Dette er den perfekte tiden å sette blomsterløker for å sikre at hagen blir full av farger og liv til våren. Høstløk kan plantes helt til frosten kommer. Tulipaner, krokus, prydløk og påskeliljer er fine å plante på denne tiden.

Syrinhortensia byr på store, flotte blomster på sensommer og tidlig høst. Noen typer vil også skifte farge gjennom blomstringen. Astilbe er en flott høststaude med tett og fint bladverk som er fin å pynte opp høsthagen med.

Vinteren

Vinteren er nok ikke den årstiden de fleste forbinder med planting av blomster og hagestell, men det kan jo fort bli litt trist med tomme krukker på trappen og terrassen. Heldigvis finnes det vintergrønne planter som kan settes ut på denne tiden og pynte opp uteområdet litt. Kinaeiner og lawsonsypress tar seg utmerket ut ved inngangspartiet eller på terrassen. Les mer om hvordan du får en vakker helårshage med blomstring i de ulike årstidene.

Ønsker du hjelp og veiledning med hvordan du planter og hvilke planter som gjør seg best i din hage? Kontakt oss gjerne her.

Blomstrende felleskap

Møt vårt dyktige team av hageeksperter og opplev en verden av grønn inspirasjon
Camilla Hove
Daglig leder
camilla@hoveplantesalg.no
Tonje Nordhus
Butikksjef
tonje@hoveplantesalg.no51 66 26 63
Bente Hove
Regnskap
bente@hoveplantesalg.no
Øivind Idland
Anleggsleder, Hoveplantesalg AS
oivind@hoveplantesalg.no96 94 78 86

Spør oss om alt. Våre vennlige gartnere er klar til å hjelpe deg med grønne drømmer.

Hove Plantesalg
Hoveveien 104, 4306 Sandnes
Telefon: 51 66 26 63
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.