Vårstart

Det er vanskelig å sette en bestemt dato for starten på vårarbeidet. Våren kommer når temperaturen stiger, og det er gradestokken og været som bestemmer når du kan plante og gjødsle for første gang.

Beskjæring og opprydding, første start

Vårens første hagearbeid bør starte med en skikkelig opprydding. Prydbusker, frukttrær, rosebusker og bærbusker kan gjerne beskjæres og tynnes før de spretter! Rosene klippes rett før de begynner å spire. Fjern alle døde og skadede greiner. Husk at der du klipper kommer det nye greiner. Ikke vær redd for saksa, det vokser stort sett alltid ut igjen så sant du ikke klipper greinene helt inn. La det stå minst 10 cm igjen, da er du sikker.

Alt som blomstrer før midtsommer blomstrer på fjorårets greiner, disse bør du ikke klippe på våren. Da mister du blomstene. Skal du være helt sikkert er det et godt råd å klippe ned buskene etter at de har blomstret, da får nye greiner før ny sesong. Når frostfaren er over, fjerner man visne strå, stauder og annet som virker beskyttende for plantene. Redskapene du MÅ ha: Håndsaks, håndsag, toppsaks/sag for større trær.

Plantene

Mye kan plantes ut så snart tela har sluppet taket. Både trær og busker og alt annet som ikke er for sart for kulde. Og dette er en fin tid å flytte gamle planter. Det skal nemlig gjøres før de spirer på våren.

Kjøp nye planter på våren. Fordelen ved å starte tidlig er en lang sesong, der plantene får etablert seg fra starten. De blir sterkere før neste vinter og man får med seg alle vekstperiodene.

Blomstene du kan sette ut først er stemor, løkblomster, lyng, primula. Stemor som settes ut tidlig står mye finere og lenger!!

En frodig gressplen

Vi får mange spørsmål om plen, spesielt kalk og gjødsel. Kalk er KUN for å høyne pH-en i jorda.


Mange trenger ikke kalk! Har du mye mose, er det gjødsel du først og fremst bør starte med! Mosen hater gjødsel, og god vekst på gresset hemmer mosen. To ting er viktig for flott plen: Regelmessig gjødsling og klipping. Gjødsle en gang i måneden eller mer, også utover høsten! Er du en av de som kun gødsler en gang før påske, får du ingen resultater. TIPS: lag en gjødselplan og signer med dato! Da glemmer du det ikke like lett!

Når skal plantene ha mat?

Det er for tidlig å gjødsle plantene i mars-april, det kreves høyere temperatur for at plantene tar opp ny næringen. Vent til du ser nye blader og god vekst, da får du mer ut av innsatsen!

Bli kvitt grønsken!

Til vårrengjøringen anbefaler vi grønskekverkeren. Dette er et meget allsidig middel som rengjør og forebygger grønskevekst på de fleste overflater! Kan brukes i gårdsrom, på tak, presenninger, persienner, stein, tre, mur – ja. til og med på levende trær! Best virkning får man en fin soldag med god temperatur.

Produktet fås hos oss ferdig oppblandet og krever ingen etterskylling! Enklere blir det ikke. Vi har mange fornøyde kunder og gode egne erfaringer på dette produktet! Anbefales!

Camilla Hove

Daglig leder

Tonje Nordhus

Butikksjef

Øivind Idland

Anleggsleder, Hove Plantesalg AS

Kjetil Svihus

Anleggsgartner, Hove Anlegg AS

Kjetil Svihus

Anleggsgartner, Hove Anlegg AS
Henvendelsen gjelder:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.